неділя, 14 квітня 2019 р.

Пасха в духовці

Інгредієнти
  • 500 г борошна,
  • 1 склянка молока,
  • 4 жовтки,
  • 50 г дріжджів,
  • 100 г вершкового масла, або маргарину, або олії,
  • 100 г цукру,
  • 1/2 ч. ложки солі,
  • ваніль.
Приготування:
Розвести в теплому молоці дріжджі з 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном, додати розтерті з цукром до білості жовтки, посолити і замісити. Під кінець вимішування влити розтоплений жир або теплу олію, вимісити ще раз, щоб тісто ввібрало весь жир, накрити і поставити в тепле місце. Коли тісто відійде, перемісити, викласти частину його в форму, дно якої застелене промащеним папером, заповнивши її на 2/з. Тісто знову поставити, щоб підійшло. Коли форма виповниться, тісто змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (190—200°) протягом 45 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар